bureaubeelden en referentiesprojectenmediacontact
PROFIEL                   MAATSCHAPPELIJKE BETROKKENHEID                   ADRESGEGEVENS                       PUBLICATIES
Onze maatschappelijke betrokkenheid komt tot uiting met de sponsoring van de TC Schoorl en onze bijdrage aan het onderstaande project.
Bouw van een school in Pakhuwal, Nepal: Op ca. 100 km westelijk van de hoofdstad Kathmandu ligt het dorpje Pakhuwal, in de streek Thulo Parcel. Dit dorpje is alleen te voet  bereikbaar over smalle bergpaden en geldt als één van de armste dorpen van Nepal. Het uit leem opgetrokken schooltje in Pakhuwal was hard aan vervanging toe. De kinderen bivakkeerden in lokalen van 3 bij 4 meter. In ieder lokaal zaten 40 kinderen in het halfdonker (ramen ontbraken) op een lemen vloer. Het dak waaide er geregeld af en het lekte flink. De Lionsclub van Schoorl heeft het initiatief genomen om in dit dorp een nieuwe school te bouwen. Ons bureau heeft belangeloos de bouwtekeningen geproduceerd voor een 5-klassige school met ruime lokalen van 5 x 7 meter, wat uit steen is opgetrokken en voorzien is van grote ramen. In 2005 is hard gebouwd aan de school.
 
Eerst moest in het bergachtige terrein een bouwkavel worden geëgaliseerd. Honderden dorpelingen hebben eraan meegewerkt en hebben handmatig stenen gekloofd. Ook het zagen van bijv. de balken gebeurde met de hand. In het dorp is geen elektriciteit voorhanden.De feitelijke bouw werd gedeeltelijk begeleid door twee studenten HBO Bouwkunde, die op kosten van de Lions Club Schoorl naar Nepal reisden en daar verbleven. Ze hebben zich vooral verdienstelijk gemaakt op logistiek gebied; een probleem vormde bijvoorbeeld de aanschaf en het transport van de bouwmaterialen. Alles moet, buiten het regenseizoen, over smalle bergpaden worden aangevoerd. Het schooltje is eind 2005 gereed gekomen en de bevolking is er apetrots op. Nu het schooltje eenmaal staat, dient de volgende fase zich aan: de inrichting. Tafeltjes en stoeltjes ontbreken nog, evenals schoolborden, leermiddelen, schriften, pennen, enz. Ook hierin blijft ons bureau betrokken.